Αν σας έχει περισσέψει κέικ σοκολάτας και φιστικοβούτυρο μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα μοναδικά παγωτίνια.

Υλικά

  • 400 γρ. έτοιμο κέικ σοκολάτας
  • 100 γρ. φιστικοβούτυρο + έξτρα 100 γρ.
  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια ή παγωτό καϊμάκι

Διαδικασία

Σπάμε το έτοιμο κέικ σοκολάτας σε κομμάτια και τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με το φιστικοβούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν και το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.

Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και πατάμε το μισό μείγμα στη βάση μίας φόρμας 30×25 εκ. την οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και στα τοιχώματα. Παγώνουμε τη φόρμα μέχρι να τη ξαναχρησιμοποιήσουμε. Αφήνουμε στην άκρη το υπόλοιπο μείγμα με τα κέικ και το φιστικοβούτυρο.

Στον κάδο ενός ηλεκτρικού μίξερ με το φτερό, χτυπάμε το παγωτό σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αν έχετε ηλεκτρικό μίξερ με το σύρμα, καλό είναι να χτυπήσετε το παγωτό σε δόσεις για να μη σας χαλάσει το μίξερ.

Αφού μαλακώσει το παγωτό, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε την έξτρα ποσότητα φιστικοβούτυρο (δεν ανακατεύουμε πάρα πολύ γιατί θέλουμε να φαίνονται τα κομμάτια φιστικοβούτυρου μέσα στο παγωτό).

Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα που έχουμε παγώσει. Κάνουμε λεία την επιφάνεια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού. Από πάνω βάζουμε το άλλο μισό μείγμα από τα κέικ και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια για να δημιουργήσουμε μία λεία επιφάνεια. Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή όλη νύχτα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Πηγές: 

http://www.reader.gr

akispetretzikis.com

Advertisements