Ο Αυστραλός ηθοποιός μηνύει την αυστραλέζικη Daily Telegraph για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω άρθρων που τον κατηγορούν για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στην ηθοποιό Έριν Τζιν Νόρβιλ.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μάλιστα, αποσύρθηκε από σαιξπηρική παραγωγή στην Αυστραλίας επικαλούμενος θέματα υγείας, ωστόσο όπως παρουσιάζεται από τα ξένα μέσα η εν λόγω παραίτηση έχει άμεση σχέση με την παραπάνω υπόθεση.

Θυμίζουμε στο μεταξύ ότι τον περασμένο Δεκέμβριο παραιτήθηκε και από την θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου της Αυστραλίας εξαιτίας της ίδιας καταγγελίας.

Με την Έριν Τζιν Νόρβιλ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Melbourne Theatre Company, την Δευτέρα έλαβε μία δήλωση από τον 67άχρονο ηθοποιό ότι αποχωρεί από τον ρόλο του Μαλβόλιο της Δωδέκατης Νύχτας που θα έκανε πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου:

«Εξαιτίας των τωρινών περιστάσεων και λόγω ιατρικών συμβουλών, πρέπει να αποσυρθώ από το επερχόμενο πρότζεκτ», έγραφε ο Ρας.

Τα άρθρα που χαρακτηρίζει δυσφημιστικά ο Ρας δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο και αφορούν την περίοδο που έπαιζε στον «Βασιλιά Ληρ» σε παραγωγή θεάτρου του Σίδνεϊ.

Για την ιστορία, οΤζέφρι Ρας είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Τζέιν Μενελάους και έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά.

https://www.reader.gr

Advertisements