Γιορτάζουν:  Ταβιθά- Χρυσάφιος- Χρυσαφία.

Rebecca Hendin animation art illustration time GIF
Επέτειοι:  
Ευρωπαϊκή ημέρα πολιτικής δικαιοσύνης
Παγκόσμια ημέρα ζυμαρικών

1870: Εμφανίζεται το Βόρειο Σέλας στην Ελλάδα. Το Αστεροσκοπείο Αθηνών δέχθηκε τηλεγράφημα από τη Λευκάδα που έστειλε ο Π. Βατσαξής και ενημέρωνε σχετικά περιγράφοντας την παρατήρησή του ,χωρίς να κάνει μνεία στο σέλας ή να γνωρίζει για αυτό: «Την 6ην και 55 ώραν εφάνη άνωθεν νεφών μεχρι αστερισμού Μεγάλης Άρκτου πύρινος λάμψις έχουσα κέντρον σώματι φωτεινόν μέχρι ορίζοντος…».
Αποτέλεσμα εικόνας για 1870 εμφανιση βορειο σελας ελλαδα

1918: Το Καναδικό ατμόπλοιο «Πριγκίπισσα Σοφία» προσκρούει σε ύφαλο στα ανοιχτά της Αλάσκας. Έχασαν την ζωή τους 398 άνθρωποι.
Αποτέλεσμα εικόνας για Πριγκίπισσα Σοφία ατμοπλοιο

1960: Ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ καταδικάζεται σε τέσσερις μήνες φυλακή για κατάληψη ,στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.
Αποτέλεσμα εικόνας για μαρτιν λουθερ φυλακιση τζορτζια

1962: Ο Αμερικανός συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ βραβεύεται με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Έγραψε το βραβευμένο με Βραβείο Πούλιτζερ μυθιστόρημα «Τα Σταφύλια της Οργής «(1939) και τη νουβέλα «Άνθρωποι και Ποντίκια» (1937).
Αποτέλεσμα εικόνας για Τζον Στάινμπεκ νομπελ

1984: Στην Ουάσινγκτον εντοπίζεται ο ιός της ηπατίτιδας.
Αποτέλεσμα εικόνας για ηπατιτιδα εμφανιση

1881 : Γεννήθηκε ο Πάμπλο Πικάσσο. Ήταν Ισπανός ζωγράφος ,χαράκτης ,γλύπτης, ποιητής, σκηνογράφος και δραματουργός. Από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της τέχνης του 20ού αιώνα.Αποτέλεσμα εικόνας για Πάμπλο Πικάσο


1929 :Πέθανε ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης .Ήταν Έλληνας διηγηματογράφος, ακαδημαϊκός, δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής και δοκιμιογράφος.Λίγο πριν από το θάνατό του εκάρη μοναχός, με το όνομα Ανδρόνικος .

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξανδρος Μωραϊτίδης


Επιμέλεια :Ευαγγελία Μπούτζη